Táňa Pauhofová - WebSlovensko.sk
dnes je: streda 18.október 2017 - kalendarium

Táňa Pauhofová

Táňa Pauhofová (* 13. 8. 1983, Bratislava - ) - slovenská divadelná a filmová herečka. Absolventka odboru herectva na Vysokej škole múzických umení. Je stálou členkou Slovenského národného divadla. Okrem stvárňovania filmových a divadelných postáv sa venuje aj dabingu. Je obsadzovaná ako v Čechách tak aj na Slovensku.

Z filmografie:

  • Lída Baarová (2016)
  • Zoo (2016 - seriál)
  • Hairstory (2013)
  • Hoříci keř (2013)
  • Eštebák (2012)
  • Horúca krv (2012)
  • Konfident (2011)
  • Román pro muže (2010)
  • Kriminálka Staré Mesto (2010 - tv seriál)
  • Jánošík (2009)
  • Ženy mého muže (2009)
  • Láska rohatá (2009)
  • Muzika (2008)
  • Soukromé pasti (2008 - tv cyklus)
  • Ordinácia v ružovej záhrade (2007 - tv seriál)
  • Poslední sezóna (2006 - tv seriál)
  • Trampoty vodníka Jakoubka (2005 - rozprávka)
  • Siegfried (2005)
  • Pokrvné vzťahy (2003)
  • Čert vie prečo (2003)
  • Kruté radosti (2002)
  • Škriatok (1995 - Tv seriál)

Táňa Pauhofová je nielen často obsadzovanou ale aj často oceňovanou herečkou. Za úlohu vo svojom debute Kruté radosti (2002 - režisér Juraja Nvotu) získala ocenenie Igric. za hlavnú úlohu v divadelnej hre Manon Lescaut získala ocenenie Doska 2006.

Začiatkom roka 2007 sa ocitla spolu s ďalšími 24 hereckými talentami z celej Európy na zozname Shooting Stars 2007, ktorý zostavuje európska sieť organizácií na propagáciu a export filmov European Film Promotion.



Táňa