Slavomír Záhradník - WebSlovensko.sk
dnes je: streda 18.júl 2018 - kalendarium

Slavomír Záhradník

Slavomír (Slavo) Záhradník (*10.7.1937, Nižná Boca - † 5.12.1991) - slovenský herec

Slavomír Záhradník volaný aj Slavo Záhradník zomrel v pomerne skoro. Aj napriek tomu stihol v niekoľkých desiatkach filmov, rozprávok a seriálov, čo ukazuje, že patril k často obsadzovaným hercom. V pamäti je jeho zbojník s charakteristickým ONÉÉÉ z filmu Pacho hybský zbojník (1975), či postava otca z prvej časti Fontána pre Zuzanu.

Z filmografie

  • 1991 - Štúrovci
  • 1989 - Nádej má belasú farbu
  • 1989 - Škola detektívky
  • 1988 - Exemplárny prípad
  • 1986 - Chlapec do náručia
  • 1986 - Safari
  • 1985 - Fontána pre Zuzanu
  • 1985 - Kára plná bolesti
  • 1984 - Vzbúrené mesto
  • 1984 - Vynálezy hodinára Aurela
  • 1983 - Lekár umierajúceho času
  • 1983 - Putovanie Jána Ámosa
  • 1981 - Plavčík a Vratko
  • 1981 - Sokoliarova dcéra
  • 1981 - Dobrodružstvá Jána Hraška
  • 1980 - Na baňu klopajú
  • 1979 - Prerušená hra
  • 1978 - Nech žije deduško
  • 1976 - Keby som mal dievča
  • 1975 - Pacho, hybský zbojník
  • 1975 - Brána k domovu
  • 1975 - Straty a nálezy
  • 1973 - Čierne ovce
  • 1973 - Kamaráti
  • 1973 - Kaucia
  • 1972 - V stolnom meste Kyjeve
  • 1971 - Sedem múdrych majstrov
  • 1971 - V tieni vlkov
  • 1970 - Rekviem za rytierov
  • 1969 - Láska neláskavá
  • 1968 - Niet inej cesty
  • 1966 - Majster kat
  • 1966 - Tango pre medveďa
  • 1965 - Smrť prichádza v daždi
  • 1960 - Smrť sa volá Engelchen