Marián Labuda - WebSlovensko.sk
dnes je: streda 19.december 2018 - kalendarium

Marián Labuda

Marián Labuda (* 28.10.1944, Hontianske Nemce - † 5.1.2018, Bratislava ) - slovenský divadelný a filmový herec.

Marián Labuda je absolventom Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Po ukončení štúdia sa stal členom Slovenského národného divadla (SND). V roku 1968 spoluzakladal legendárne generačné Divadlo na korze, odkiaľ prešiel na Novou scénu. Tam sa vypracoval na stvárňovača komických a tragikomických typov. Od roku 1990 sa stal členom činohry SND. Hosťoval aj na českých divadelných sxcénach (Národní divadlo v Brně, Městské divadlo Zlín, Divadlo na Vinohradech).

Okrem celej rady filmov účinkoval aj v sitcomoch. Dlhoročne pôsobil medzi glosátormi v relácii 7.s.r.o.

Z filmografie

  • Kým sa skončí táto noc (1965)
  • Neprebudený (1965)
  • Pacho, hybský zbojník (1975)
  • Sebechlebskí hudci (1975)
  • Sladké starosti (1984)
  • Vesničko má středisková (1985)
  • Anděl svádí ďábla (1988)
  • Dobří holubi se vracejí (1988)
  • Konec starých časů (1989)
  • Na krásnom modrom Dunaji (1994)
  • Záhrada (1995)
  • Lotrando a Zubejda (1997)
  • Orbis Pictus (1997)
  • Všichni moji blízcí (1999)
  • Ordinácia v Ružovej záhrade (2009)
  • Hlavne, že sa máme radi... (2013)