Karol Čálik - WebSlovensko.sk
dnes je: utorok 23.január 2018 - kalendarium
športové výsledky-prehľady-ročenky

Karol Čálik

Karol Čálik (*15.3. 1945, Trnava - ) je slovenský herec a spevák (tenor).

V roku 1966 absolvoval Karol Čálik štúdium herectva na VŠMU v Bratislave. Od roku 1966 bol členom činohry SND a od roku 1968 sólistom spevohry.

V súčasnosti pôsobí na Novej scéne. Jeho komediálne herectvo využil aj film a televízia (Sváko Ragan, 1976, Pacho hybský zbojník 1975).

Z filmografie:

  • 1965: Námestie svätej Alžbety
  • 1968: Dialóg 20-40-60 (chuligán)
  • 1969: Génius (výtvarník)
  • 1970: Zločin slečny Bacilpýšky (kozmonaut Dodino)
  • 1971: Hľadači svetla (Willy)
  • 1972: Tie malé výlety
  • 1973: Skrytý prameň (tovariš)
  • 1974: Deň, ktorý neumrie (Jamriško)
  • 1974: Veľká noc a veľký deň
  • 1975: Pacho, hybský zbojník (zbojník Jano)
  • 1976: Stratená dolina (Ferdo)
  • 1976: Sváko Ragan
  • 1977: Advokátka (Dežo)
  • 1978: Poéma o svedomí (partizán Ďuro)
  • 1979: Hra na telo
  • 1979: Prerušená hra (Frido Megál)
  • 1979: Rosnička
  • 1979: Ťaví zadok
  • 1981: Člny proti prúdu (Korček)
  • 1981: Noční jazdci (Štefan Hnácik)
  • 1982: Za humny je drak
  • 1984: Falošný princ (konský handliar)
  • 1986: Galoše šťastia (falošný lampár)
  • 1986: Přátelé bermudského trojúhelníku (Ferdo)
  • 1986: Utekajme, už ide!
  • 1987: Začiatok sezóny (Fero)
  • 1987: Vojna volov - (TV seriál)
  • 1988: Hurá za ním (Cejpek)
  • 1989: V meste plnom dáždnikov (Duban)
  • 1991: Un coeur ? prendre (TV - Dva kroky od raja), r. Michel Vianey, Francúzsko (Trombonne)
  • 2001: Hana a jej bratia (Kveta).
  • 2006: Susedia Poručík Fekete (Poručík Fekete) - (TV seriál)
  • 2007: Mafstory
  • 2008: Normálna rodinka
  • 2014: Búrlivé víno (Marcel Králik)