Dušan Jamrich - WebSlovensko.sk
dnes je: pondelok 18.december 2017 - kalendarium
športové výsledky-prehľady-ročenky

Dušan Jamrich

Dušan Jamrich (* 25.10.1946, Bratislava - ) - slovenský filmový a divadelný herec, člen činohry SND

Dušan Jamrich stvárnil niekoľko postáv už počas štúdia. Stálym členom činoherného súboru sa stal až po absolvovaní Divadelnej fakulty a ostal ním do roku 1991, keď nastúpil do funkcie riaditeľa Slovenského národného divadlo.

Od roku 1999 pôsobil Dušan Jamrich v divadle vo funkcii generálneho riaditeľa. V roku 2002 sa stal viceprezidentom medzinárodnej organizácie ETC.

Počas svojej aktívnej kariéry stvárnil celý rad divadelných a filmových úloh.

Z filmografie

  • Rudienka (1974)
  • Lucrezia Borgia (1974)
  • Vivat Beňovský (1975)
  • Odsúdený na život (1976)
  • Vojaci slobody I.-IV. (1976)
  • Na vysokej skale: Spišský rebel (1978)
  • Eugen Onegin (1979)
  • Rembrandt van Rijn (1981)
  • Mojmír II. (1981)
  • Zlatá panna a prekliaty brat (1982)
  • Kľúče od mesta (1983)
  • Pltník Paľko a vodník Venček (1983)
  • Kura (1984)
  • Povstalecká história (1984)
  • Alžbetin dvor (1986)
  • Šťastie na dobierku (1986)
  • Henrich IV. (1987)
  • Samo, kupec a kráľ (1987)
  • Bez problémov (1988)
  • Pani Berta Garlanová (1989)
  • Štúrovci (1991)
  • Herodes a Herodias (1996)
  • Zdivočelá země (1997)
  • Ordinácia v ružovej záhrade (2007)
  • Kriminálka Staré Mesto (2010)
  • Horúca krv (2012)
  • Chlapi neplačú (2013)